Uitgelicht

imageHoi, leuk dat er bent. Meester Ralph.nl is uitgebreid met uitlegfilmpjes. We noemen ze ook wel Flipping the Classroom of Flip de Klas-filmpjes. Met mijn eigen filmpjes en die van andere leerkrachten bied ik je nu uitleg op een tempo en een tijd, die bij jou past. Bovendien kun je het filmpje altijd pauzeren en zelfs terugspoelen.

Speciaal voor leerkrachten heb ik QR-codes van de linkjes gemaakt, die je snel kunt scannen op tablets, iPhones en laptops. De QR-plaatjes zijn eenvoudig te downloaden d.m.v. rechtermuisknop en opslaan.

Heb je opmerkingen of tips voor uitlegfilmpjes, mail dan naar info@meesterralph.nl

 

Supertip van de maand December: WereldOriëntatie Animatie

Heb je informatie nodig over de aarde, de mens, dieren en planten of techniek? Hier vind je 100 verschillende animaties. Over heel veel verschillende onderwerpen.

Van skeletten tot zonsverduistering, van vlinders tot drinkwaterzuivering. Allemaal filmpjes zonder geluid, die je direct online kunt bekijken óf tijdelijk kunt downloaden naar je computer.
De animaties zijn bedoeld voor kinderen in groep 5 tot en met 8 van de basisschool of in klas 1 en 2 van de middelbare school. Handig voor werkstukken en spreekbeurten, bijvoorbeeld bij natuurkunde, scheikunde of biologie. http://www.bibliotheek.nl/animaties.html

Supertip van de maand Oktober: Sandwich robot

cover_codeweek

In oktober staat programmeren met kids centraal in heel Europa. Op Codeweek.nl staat de toolkit klaar om in je klas te doen. De leukste opdracht is de Sandwich Robot!

Ga jij deze uitdaging ook aan en laat je je leerlingen jou opdrachten geven? Maar pas op… het kan hilarisch worden!

Meer gratis Code-evenementen bij jouw in de buurt: Coderdojo 

banner-fb