Project Smartlife leert kids hun leven te hacken

Hacken

Hacken heeft in de media meestal een negatieve uitstraling. In dit geval gaat hacken over het zoeken van een digitale oplossing van een probleem. In ons dagelijks leven is zijn er steeds meer smartproducten, die je met bijv. je telefoon kan besturen. Door mogelijkheden te matchen, kom je tot nieuwe toepassingen.

Project Smartlife

Vandaag heeft Blink samen met Stichting CodeUurQ42 en het SIDN fonds, het eerste projectthema over programmeren en computational thinking voor Nederlandse basisscholen gelanceerd. Het projectthema ‘Smart Life’ leert kinderen om te begrijpen waarom en hoe je kunt programmeren en wat je ermee kunt.

tumblr_inline_o7bf4qpN2K1qev0qn_540

In dit geval leren ze om hun eigen leefomgeving zo leuk mogelijk te maken door een beetje magie toe te voegen door hun omgeving ‘smart’ te maken. Zo ontdekken ze bijvoorbeeld hoe je de radio kunt laten aangaan als de kat door het kattenluikje naar buiten gaat.

Het lesprogramma wordt gratis aangeboden aan alle basisscholen van Nederland.

tumblr_inline_o7bf4gbjTg1qev0qn_540

IFTTT

Het principe om je Smarthuis te besturen met kleine opdrachtjes lijkt op If This Then That. Dat is een tool met uitgebreide mogelijkheden. Bijv. je smartlichten uit laten doenop basis van je GPS in je iPhone wanneer je de straat uitrijdt . (Leuk als je vrouw nog wel thuis op de bank zit…)

blogging-tools-wordpress-IFTTT-1024x682

Vele mogelijkheden

WhenThen

Leuk project om in je klas te doen! Helemaal ingericht op de Blink-manier met aantrekkelijke filmpjes, waardoor de leerling in het onderwerp wordt getrokken. De leerling staan te popelen om te gaan hacken.